Nek – Medical Training Malden – Malden

Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

Nek

Nekklachten komen veel voor. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen en kan in 20% van de gevallen leiden tot chronische klachten.

De oorzaak van nekklachten is divers. Nekklachten kunnen het gevolg zijn van te hoge spierspanning en een verkeerde houding maar kan ook worden veroorzaakt door slijtage in de nekwervels en/of tussenwervelschijven.

Veel voorkomende klachten:

 • (druk)pijn in het nek/schouder gebied
 • uitstralende pijn in de arm
 • tintelingen of doof gevoel in de arm
 • stijfheid in de nek
 • slecht kunnen draaien of buigen van de nek
 • hoesten, niezen en persen (toiletgang) doet pijn in de nek en/of in de arm

Whiplash (WAD)
Na een (auto)ongeval kunt last blijven houden van uw nek. Dit komt omdat de spieren, pezen en botten een flinke “opdonder” hebben gehad en weer moeten herstellen. Veel voorkomende symptomen zijn nekpijn, stijfheid van de nek, hoofdpijn en duizeligheid.

De klinische symptomen zijn in te delen in 5 graden:

 • graad 0: geen klachten. geen subjectieve en objectieve afwijkingen
 • graad 1: pijn, stijfheid en gevoeligheid in de nek, maar geen objectieve afwijkingen
 • graad 2: nekklachten en andere klachten van het houdings- en bewegingsapparaat (bijv. stijfheid en drukpunt gevoeligheid)
 • graad 3: nekklachten en neurologische uitvalsverschijnselen (bijv. afgenomen peesreflexen, spierzwakte en sensorische stoornissen)
 • graad 4: nekklachten en breuken of dislocaties

N.B.: bij elke graad van ernst kunnen symptomen aanwezig zijn zoals doofheid, duizeligheid, oorsuizen, hoofdpijn, geheugenverlies, slikstoornissen en pijn in het kaakgewricht.

Hernia
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. In de geneeskunde wordt deze aandoening vaak afgekort tot HNP. Bij een hernia kunnen zenuwen bekneld raken, waarbij ernstige pijn kan ontstaan, of zelfs uitval van de zenuw, resulterend in spierfunctieverlies (bijvoorbeeld onvermogen te knijpen met de hand) of een ‘doof’ gevoel. De pijn kan mild zijn, maar ook zo ernstig dat u alleen nog maar kan zitten en (veel) pijnstillers moet slikken.

Wanneer de huisarts of specialist denkt dat er een hernia is dan kan dit vermoeden worden bevestigd door het maken van een MRI.

Vroeger werd de behandeling van een hernia vaak gedaan d.m.v. een operatie. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor gekozen om een zogenaamde conservatieve therapie te starten. Vooral manuele therapie is een effectieve behandeling gebleken bij hernia’s.

Onze manueel therapeuten hebben veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van hernia’s, zowel conservatief als post operatief (na een operatie). U bent dus bij Medical Training Malden aan het juiste adres voor de behandeling van uw hernia klachten, zowel postoperatief als conservatief.

Behandelmogelijkheden:
Manuele therapie
Fysiotherapie

Medewerkers die hierin zijn gespecialiseerd:

Afspraak maken