Beweeginterventie langdurige pijn – Medical Training Malden – Malden

Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

Beweeginterventie langdurige pijn

De beweeginterventie langdurige pijn is bedoeld voor mensen met langdurige pijnklachten (lokaal en/of gegeneraliseerd, langer dan drie maanden) van het bewegingsapparaat. Die op dit moment beperkt worden in het uitvoeren of volhouden van huishoudelijke taken, hobby’s, sporten, sociale activiteiten en/ of werk.
Binnen de beweeginterventie streven we 4 doelen na:
  • Opbouwen van huidige belastbaarheid om persoonlijke doelstellingen te behalen;
  • Het uitbreiden en vasthouden van een actieve leefstijl;
  • Balans vinden tussen spanning en ontspanning;
  • Weer vertrouwen krijgen in je lichaam;

Ervaringen

Cliënte (1971): ‘Ik vond het een mooi/fijn/goed programma, om zo bezig te zijn met mijn langdurige blessure. De begeleiding was afwisselend door Harm en Noor, dat gaf mij meer inzicht naar mezelf. Als het alleen een man of vrouw was geweest, was er een ander gevoel bij ontstaan. Dus ik vond dit zeer prettig.
Ze laten je allebei, op hun eigen manier, naar jezelf kijken en de oefeningen doen, die specifiek bij mij pasten, zowel fysiek als lichamelijk. Ondanks dat ik niet altijd zin had en niet altijd vrolijk was, ging ik altijd met een glimlach naar huis.
Het programma, is zeer aan te bevelen, voor mensen met langdurige klachten. Ik heb er veel baat bij gehad.’

Intake

Aan de start van de beweeginterventie vindt er een intake plaats. Deze bestaat uit een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek gericht, invullen van specifieke vragenlijsten en een aantal fysieke testen om het beginniveau vast te stellen. Aan de hand van deze informatie wordt er een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld voor de eerste 6 weken.

Training

Binnen de beweeginterventie Langdurige pijn wordt er 3 tot 4 maanden tweemaal per week 60 minuten getraind onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Elke training bestaat uit een warming up, krachttraining, coördinatie- en stabiliteitstraining en oefeningen ter verbetering van de flexibiliteit. Er wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld passend bij de persoonlijke doelstellingen. Na 6 weken trainen vindt er een evaluatie plaats gevolgd door een tweede trainingsperiode van wederom 6 weken.

De trainingen zullen in groep (van minimaal 3 personen tot maximaal 5 personen) plaatsvinden, waarin ieder zijn persoonlijke trainingsschema uitvoert. Deze groep zal gedurende de interventie gelijk blijven.

Naast de trainingen zullen er ook (beweeg)momenten of presentaties plaatsvinden over onder andere onderwerpen zoals: langdurige pijn en het zenuwstelsel, actieve leefstijl, spanning en ontspanning en lichaamsbewustzijn. Deze (beweeg)momenten en presentaties zullen bijdrage om de bovenstaande doelen te behalen.

Maandag 16.00 – 17.00u
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag 16.00 – 17.00u
Zaterdag

Evaluaties​

Na de eerste 6 weken trainen vindt er een tussenevaluatie plaats. Deze vindt een-op-een plaats waarbij de vooruitgang wordt besproken. Daarnaast worden er ook opnieuw vragenlijsten ingevuld en de fysieke testen herhaald.​
Aan het einde van de beweeginterventie vindt er een eindevaluatie plaats. Hierbij wordt het gehele traject geëvalueerd en vinden de eindmetingen plaats. Daarnaast krijgt de deelnemer adviezen hoe de trainingsresultaten vol te houden en wat een vervolgtraject kan zijn.​

Kosten

1 intake fysiotherapie en 2 zittingen fysiotherapie voor de individuele afspraken. Deze declareren we via de basisverzekering van de deelnemer. De kosten van de trainingen (in totaal 24 keer) worden naar de deelnemer zelf gefactureerd. Dit komt neer op 2 facturen van €124,00.

Aanmelden

Aanmelden kan via de volgende link: Inschrijven.