Psychosomatische fysiotherapie – Medical Training Malden – Malden

Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

Psychosomatische fysiotherapie

Sinds 1 april 2018 werkt psychosomatisch fysiotherapeut Sjoerd Jongerius bij Medical Training Malden. 

Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van stressgerelateerde klachten, chronische pijnklachten en klachten die niet helemaal verklaarbaar zijn. Stressgerelateerde klachten bestaan uit een geestelijk (psychisch) en een lichamelijk (somatisch) deel. Deze stressgerelateerde klachten (psychosomatische klachten) ontstaan wanneer je uit balans bent. De psychosomatisch fysiotherapeut geeft handvatten om de balans te herstellen.

Zowel de lichamelijke klachten als de gedachten, het gedrag, de emoties en de psychosociale omgeving zijn behandelbare aspecten in de psychosomatische behandeling. Het onderkennen, verbinden en integreren van al deze aspecten in de behandeling is specifiek voor psychosomatische fysiotherapie.

We bespreken samen de mogelijke oorzaken van de klachten. Inzicht en bewustwording is voorwaarde om het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning te herstellen. We zoeken naar mogelijkheden om de klachten, je leven en gezondheid positief te beïnvloeden. Doel is het leven weer wat aangenamer te maken.

De behandeling kan bestaan uit:

  • Therapeutische gesprekken.
  • Cognitief gedragsmatige interventies.
  • Therapeutisch lichaamswerk gericht op ademhaling, ontspanning, aandachttraining (mindfulness), lichaamsbewustwording en expressie.

Bron: netwerkpsychosomatieknijmegen.nl