De praktijk – Medical Training Malden – Malden

Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

De praktijk

Medical Training Malden (MTM) bestaat sinds 20 oktober 2000. Oprichter en eigenaar John Reijnen had en heeft een bepaalde visie op fysiotherapie, namelijk het activeren van de cliënt tijdens de behandeling. Dit houdt in dat de behandeling altijd in het teken staat van datgene oefenen dat in het algemeen dagelijks leven, werk- en/ of sportsituatie niet of niet goed meer mogelijk is als gevolg van pijnklachten, coördinatieproblemen, spierkrachtverlies, etc. In de jaren erna breidde de praktijk zich verder uit met sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie.

In 2001 startte ook Podotherapie Propuls (voorheen Podotherapie Thijssen) in het sportcentrum waarmee een goede samenwerking is ontstaan.
Inmiddels is de praktijk sinds 2012 gevestigd in het centrum van Malden. Op deze locatie beschikken we over vijf behandelkamers, één trainingsruimte en één oefenzaal voor kinderfysiotherapie. In 2021 kwam daar een locatie in Groesbeek bij binnen Anytime Fitness Groesbeek en in Malden bij Union Hockey. Sinds 2023 zijn we tevens een dagdeel per week werkzaam bij Basisschool De Maaskei in Mook.

Visie:
‘Medical Training Malden is een fysiotherapiepraktijk in en voor de inwoners van Rijk van Nijmegen. Wij bieden gespecialiseerde fysiotherapie, waarbij wij uitgaan van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Hierbij werken we als hecht team samen binnen de praktijk, in de wijk en in de regio met andere zorgverleners. Naast fysiotherapie is er een belangrijke rol voor preventie weggelegd in de praktijk. Dit doen we onder andere door een breed aanbod van diverse beweegprogramma’s.
Wij werken samen met de cliënt, dat maken we zichtbaar en voelbaar door het gezondheidsvraagstuk van de cliënt leidend te maken in ons aanbod. Hierbij neemt naast behandeling, begeleiding en coaching ook zelfmanagement een belangrijke rol in. Daarnaast passen we juiste zorg op de juiste plek nadrukkelijk toe, door  de cliënt direct bij de meest optimale behandelaar in te plannen.’

Missie:
Onze missie is het versterken van de gezondheid en het welzijn van elke inwoner van het Rijk van Nijmegen door middel van hoogwaardige, toegankelijke en geïntegreerde zorg. Als praktijk zijn we een vertrouwd gezicht in de gemeenschap, gekend door zowel inwoners als zorgverleners, lokaal en zelfs daarbuiten. We zijn transparant over onze expertisegebieden, zodat iedereen weet waar ze op kunnen rekenen.
Bij alles wat we doen, omarmen we de principes van Positieve Gezondheid. We geloven in het belang van preventie, zowel tijdens als na het zorgproces, en streven ernaar dat cliënten zich gezien en gehoord voelen, met een gevoel van regie over hun eigen gezondheid. We erkennen de invloed van een gezonde leefstijl op het welzijn en trachten dit te integreren in onze zorgverlening.
Samenwerking is een kernwaarde binnen onze praktijk. Of het nu gaat om gespecialiseerde netwerken of om nauwe samenwerking in de wijk en regio, we bundelen onze krachten rond elke cliënt. Onze zorg is gebaseerd op persoonlijke expertise, innovatie, het streven naar de juiste zorg op de juiste plek, evidence-based en cliëntgestuurd.
We koesteren en stimuleren de persoonlijke ontwikkeling van onze zorgverleners, zodat zij hun expertise kunnen blijven verdiepen en verbreden. Voor elk gezondheidsvraagstuk streven we ernaar om de meest geschikte zorgverlener in te zetten, terwijl we ook blijven luisteren naar de behoeften en vragen vanuit de wijk en regio.
Ten slotte streven we naar een toekomstbestendige praktijk, waarin zowel de locatie als de inrichting voldoen aan de wensen van onze medewerkers en cliënten. Deze missie drijft ons voort, elke dag opnieuw, in ons streven naar een gezonde en vitale gemeenschap.

 

Medical Training Malden is aangesloten bij: