Hamstring

Hamstringblessues komen vrijwel altijd alleen voor bij sporters. Er zijn 2 typen hamstringblessures:

  • ontstaan door langzame (o)verrekking
  • ontstaan bij een sprint

Over het algemeen duurt revalidatie van de eerste langer dan de tweede.

Hamstring blessures worden vaak ingedeeld in drie categorieën of graden:

  • Graad 1: Er is sprake van een forse overrekking met misschien enkele gescheurde spiervezels. De pijn is vaak goed te lokaliseren en aan te wijzen. Vaak is er ook sprake van een lichte stijfheid. Bij hernieuwde (rustige) activiteit kan het zijn dat de klachten aanvankelijk afnemen. Na het sporten nemen de klachten echter vaak weer toe.
  • Graad 2: Er is duidelijk sprake van gescheurd spierweefsel. De pijnlijke plek beslaat vaak een groter gebied, terwijl er soms (direct of na een paar dagen) ook een bloeduitstorting te zien is. Vaak “trekt” u dan ook met uw aangedane been.
  • Graad 3: Er is sprake van een volledig gescheurde spier. Operatief ingrijpen is hier noodzakelijk. Gelukkig komt deze situatie niet vaak voor.

Voor de revalidatie van hamstringklachten maken wij gebruik van een speciaal protocol. Tijdens de revalidatie zullen we eerst aandacht besteden aan het verminderen van de pijn. Daarna zullen we zo snel mogelijk starten met het specifiek belasten van de hamstring met als doel om de sport zo snel mogelijk weer te hervatten.

Behandelmogelijkheden:
Sportfysiotherapie
Tapen

Medewerkers die hierin zijn gespecialiseerd:

Afspraak maken