Sjoerd Jongerius – Medical Training Malden – Malden

Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

Sjoerd Jongerius

MSc Psychosomatisch fysiotherapeut, Somatic Experiencing Practitioner - lichaamsgerichte traumatherapie
Beschikbare dagen:
  • Dinsdag
  • Donderdag

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Met mijn diploma op zak heb ik vervolgens ervaringen opgedaan in de particuliere praktijk, docent aan de opleiding fysiotherapie en sportmassage en heb ik vrijwilligerswerk als fysiotherapeut in het buitenland gedaan. Na mijn terugkomst in Nederland in 2008 kwam ik in aanraking met de combinatie fysiotherapie en arbeidsre-integratie. Re-integratie en mijn interesse in de samenwerking tussen lichaam en geest maakte dat ik in 2010 de keuze maakte de master psychosomatische fysiotherapie te gaan behalen. De verdieping die deze studie met zich meebracht paste precies bij mijn visie op gezondheidszorg.

Tijdens het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten viel me op dat de oorzaak van aanhoudende klachten vaak gelegen is in trauma. Gebeurtenissen die dermate veel invloed op de persoon hebben dat ze deze veranderen. De verandering zorgt voor dagelijkse stress in sociale situaties en hebben invloed op de werking van het zenuwstelsel. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor herstel van klachten. Om mensen hierin beter te kunnen begeleiden deed ik de opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner.

In mijn vrije tijd doe ik aan acrobatiek, knap ik een motor op, voeden mijn twee kinderen en mijn partner mij op en ben ik lid van het Netwerk Psychosomatiek Nijmegen. Dit netwerk houdt zich bezig met verspreiding van de psychosomatische visie en werkwijze en maakt onderdeel uit van een landelijk initiatief.

Specialisaties:

● Psychosomatische fysiotherapie

● Re-integratie en ziekteverzuim

● Motorisch trainer

● Somatic Experiencing Practitioner

● Dansante fysiotherapie

● Systemisch begeleiden

BIG 69057879704

Terug naar overzicht