Hardlopen

Wanneer je op straat of in de bossen om je heen kijkt kun je er niet omheen; hardlopen is razend populair! In 2012 telde Nederland 1,9 miljoen hardlopers en gezien de trend ligt dat aantal op dit moment nog een stuk hoger. Het steeds maar groter wordende belang dat er gehecht wordt aan gezondheid en fitheid, draagt er aan bij dat mensen makkelijker kiezen voor deze laagdrempelige manier van lichamelijke inspanning. Conditieverbetering, afvallen, lichamelijke ontspanning, geestelijke ontspanning, prestatie verbetering…elke hardloper heeft zijn/haar eigen drijfveer.

Wanneer

Op maandag 3 september zullen er hardloopcursussen van start gaan voor beginners (19.00u) en voor gevorderden (20.00u).

Wat kunt u verwachten?

De hardlooptrainingen worden gegeven door Alida Leeuw. Alida is sinds 1994 hardlooptrainer en heeft ook zelf een ruime ervaring als loper. Gedurende 12 weken wordt er één keer per week getraind in kleine groepen. Er is gekozen voor kleine groepen zodat er voldoende individuele coaching gegeven wordt. Alle trainingen starten vanaf onze hoofdlocatie aan de Promenade 17 en er zal natuurlijk volop gebruik gemaakt worden van de prachtige bosrijke omgeving in Malden.

‘Plezier, genieten en ontspanning dat zijn de woorden die voor mij bij bewegen horen. De prestatieverbetering komt meestal vanzelf. Tijdens mijn trainingen kijk ik naar het individu en stuur daarop. Ieder mens is uniek en levert zijn eigen topprestatie!’ (Alida Leeuw)

Training

De trainingen bestaan uit een uitgebreide warming-up, loopscholing, intervaltraining en cooling down en zijn zo ingericht dat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan lopen. Voor voldoende trainingsresultaat is het belangrijk dat de deelnemer buiten de cursus om nog één a twee keer per week zelfstandig gaat hardlopen. Dit gebeurt aan de hand van het trainingsschema dat bij de eerste training meegegeven wordt.

Voor wie

De cursussen worden aangeboden voor de beginnende en gevorderde hardloper. Ook hardlopers na blessures of operaties kunnen bij ons instromen in een cursus.

Tijden:

De voorlopige planning is als volgt:

Maandagavond:    19.00-20.00 uur (beginners)
Maandagavond:    20.00-21.00 uur (gevorderden)
Bij voldoende animo zijn afwijkende tijden bespreekbaar.

Kosten:

Het hele traject duurt 12 weken en de kosten bedragen €82,50 per persoon inclusief info-avond.

Start nieuwe cursussen:

In week 36 van 2018 (3-9 september) zullen er nieuwe cursussen van start gaan.

Inschrijven:

Klik op deze link om uzelf in te schrijven.