Groot onderhoud Rijksweg

Provincie Gelderland heeft groot onderhoud gepland aan de Rijksweg (N844) tussen de J.J. Ludenlaan (N271) en Nijmegen. Op 2 september 2019 starten de werkzaamheden die in het najaar 2019 en het voorjaar 2020 plaatsvinden.

Inloopavond woensdag 21 augustus 2019

Provincie Gelderland organiseert samen met de aannemer een inloopavond over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer. Er is tijdens deze avond geen centrale presentatie, u kunt binnenlopen tussen 18.30 en 20.00 uur. De avond wordt georganiseerd in het gemeentehuis van Heumen, Kerkplein 6 in Malden.

Werkzaamheden

De belangrijkste werkzaamheden betreffen het vervangen van het asfalt op de hoofdrijbaan. Samen met de politie en de gemeente Heumen is onderzocht waar we de verkeersveiligheid kan worden verbeterd. Op die plaatsen worden enkele kleine veranderingen doorgevoerd. Het riool onder de Rijksweg is erg slecht en moet gerenoveerd worden. Dit gebeurt gelijktijdig met de werkzaamheden aan de weg. Zo blijft de hinder voor de omgeving beperkt.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is de N844 afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen het fietspad naast de Rijksweg (N844) blijven gebruiken. Het kan echter voorkomen dat fietsers moeten oversteken. Woningen en bedrijven in Malden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A73.

Najaar 2019

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Tussen 2 september en 22 november 2019 wordt gewerkt aan:

  • Het vervangen van het geluidsreducerend asfalt tussen McDonald’s en Nertsweg (Intratuin) en tussen rotonde Groesbeekseweg en de N271;
  • Het vervangen van het asfalt van het  fietspad tussen rotonde Droogsestraat en verkeerslichten Union sportvelden;
  • Het aanbrengen van een rijbaanscheiding tussen rotonde Groesbeekseweg en de bebouwde kom-grens bij rotonde Veldsingel.

Voorjaar 2020

Tussen 2 maart en 15 mei 2020 wordt gewerkt aan:

  • Het vervangen van het geluidsreducerend asfalt tussen de aansluiting S100 en McDonald’s en tussen Nertsweg en rotonde Groesbeekseweg;
  • Het vervangen van het riool tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat;
  • Het vervangen van de verkeerslichten kruispunt Kloosterstraat/Raadhuisstraat.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Provincie op nummer: (026) 359 99 99.

Publicatiedatum: 16-08-2019


« Terug naar het overzicht